Lektorka a koučka
Rubrika, do které chci přispívat: Vzdělávání a seberozvoj
Dále mne zajímá oblast a možná budu přispívat do rubriky: Společnost a trendy
Moje osobní motto: Netlač řeku, teče sama. Fritz Perls
Oblíbená kavárna: Ollies
Stručné bio: Velký profesní zlom byl pro mě vstup do oblasti zdělávání a rozvoje dospělých. Stala se ze mě nadšená lektorka, později logicky (pro mě) i koučka. V práci mám ráda pestrost a kreativitu. Vyhledávám nová témata, ale hlavně přístupy, které vyvolají v účastnících chuť zkusit něco jinak. Trvale hledám možnosti dalšího svého rozvoje v rámci psychologie, koučování a komunikace. Sebevzdělávání vnímám jako důležitou součást své práce lektora a kouče.
Co má Alena ráda a co dělá, když nepracuje: Četba, pohyb – jóga, turistika, lyžování, plavání. To co mě baví je i dobrovolnická práce v Adře. Ráda cestuji a poznávám – je mi jedno jestli to je prodloužený víkend nebo delší dovolená. Zkoumat, poznávat, hledat – v lidech, místech, knihách …
Jak by podle Aleny měla HR kavárna vypadat? Aby do ní chodili lidé pro inspiraci, pro informace. Měla by i provokovat a zároveň respektovat, měla by mít pro lidi smysl …
Zakladatelka firmy Změna je život, lektorka a koučka
Rubrika, do které budu přispívat nejčastěji: Vzdělávání a seberozvoj
Dále mne zajímá oblast a možná budu přispívat do rubriky: HR pell-mel
Moje osobní motto: Změna je život.
Oblíbená kavárna: Savoy
Bio: Koučka a lektorka, HR konzultantka pro menší a střední firmy. Zaměření na potenciál, rozvoj a smysl toho, co se ve firmách připravuje a zavádí. Desetiletá zkušenost jako HR manažerka pro korporátní společnosti, šestiletá zkušenost ve vlastní firmě Změna je život.
Co má Alexandra ráda a co dělá, když nepracuje?
Cvičí jógu, plave, lyžuje, prochází se, přemýšlí o smyslu života a možnostech lepšího využití lidského potenciálu. Užívá si dcerky, partnera a života mimo Prahu.
Jak by podle Alexandry měla HR kavárna vypadat?
Tak, aby zaujala a přilákala všechny otevřené hlavy a inspirovala ostatní.
Autorka rozvojových programů, projektová manažerka a nadšená stoupenkyně pozitivních myšlenek
Rubrika, do které chci přispívat: Vzdělávání a seberozvoj
Dále mne zajímá oblast a možná budu přispívat do rubriky: Všechny ostatní
Moje osobní motto: Růže je růže je růže
Oblíbená kavárna: Les Kamarades
Stručné bio: Od novinařiny přes headhunting k lektorování, koučování a výrobě rozvojových projektů na míru firmám i jednotlivcům. Prošla jsem si mezinárodními korporacemi i externím poradenstvím a došla až do Human Garden, kde aktuálně šťastně kotvím. Mám blízko k psychologii, sociálním tématům a mezilidským vztahům. Miluji cestování – fyzické i mentální. Přírodu, lidi, klid a mír.
Co mám ráda a co dělám, když nepracuji? Většinou se jedná o variace na téma: já na bruslích – syn na prkně nebo já na lyžích – syn na snowboardu. Když sama, pak nejčastěji na józe, se psem, u knížky nebo v kavárně.
Jak by podle mě měla HR kavárna vypadat? Tak, jak vypadá – stále s čerstvou a lákavou nabídkou.
artbara.cz = srdce + nápad + ruka
Rubrika, do které budu přispívat nejčastěji: Inspirace ke kávě
Dále mne zajímá: Vzdělávání a seberozvoj
Moje osobní motto: dnešek je začátek zbytku mého života
Oblíbená kavárna:
Bio: Vystudovaná ostravská učitelka češtiny a výtvarné výchovy, která se přes roční zastávku v Londýně vydala ze dne na den do Prahy začít od nuly a od srdce na volné noze a věnovat se svým talentům a vášním – ručně psanému písmu, ilustraci, grafickému designu a všemožnému jinému výtvarnu... Hrdá majitelka kaligrafického mozolu (který se dnes jen tak nevidí :-) ) s „úchylkou" na celulózu, jemné nuance písma a dokonalost jednoduché linky a křivky.
Co má Bára ráda a co dělá, když nepracuje?
Baví ji jen tak být, zastavit se, prožívat a pozorovat... Má ráda život a lidi, hudbu, barvy, tanec, filmy, knížky, dobré jídlo a víno, cesty, moře a plachtění po něm, slunce, vzduch, svobodu, chození naboso a ležení v trávě.
HRistka, která se snaží dělat to, co ji baví – nebojí se poznat nepoznané a někdy ráda provokuje.
Moje osobní motto: Je to tak, jak je, a bude tak, jak bude…
Moje oblíbená kavárna: Costa Coffee
Mé stručné bio najdete zde
Co mám ráda a co dělám, když nepracuji? Pravidelně jednou týdně chodím na power jógu, když se podaří, tedy když se přemluvím, jdu i 2x za týden. Úterky jsou vyhrazeny na lekci angličtiny s lektorkou Petrou. Ve středu si ráda polenoším, zajdu na nákupy, uvařím dobré jídlo nebo udělám, co je potřeba. Čtvrtek je vyhrazený pro přátele a zábavu. Pátek je malá sobota. V sobotu dlouho spím, zajdu na procházku se psem, čtu knihu, koukám na film, uklízím, experimentuji v kuchyni, jsem s rodinou... a každou druhou neděli jezdím na kobylce Geně. Člověka jízda na koni učí velké trpělivosti a hlavně klidu, jelikož když se splaší kůň, musíte zachovat chladnou hlavu. :-)
Jak by podle mě měla HR kavárna vypadat? Být vtipná a záživná, držet si svůj styl. Být k věci. Neztrácet svěžest a nejet v zajetých kolejích.
bývalá Baristka a community driver HR kavárny, momentálně maminka na plný úvazek
Moje osobní motto: Kdo chce letět, musí skočit.
Oblíbená kavárna: S dobrou kávou a dobrými lidmi.
Bio: Dlouhou dobu jsem pracovala v audiovizi a divadle jako produkční. Pak nastal duchaplný bod zlomu. Krásno nestačilo. V tom, co dělám, potřebuju vidět hluboký smysl.
Místo práce jsem si začala nacházet povolání. Od filmu vedly mé cesty do Hubu, kde jsem se starala o komunitu členů a jejich rozvoj a spolupráci. Vedu kurzy kreativity, councilové kruhy a pro Hub tvořím pořad MashUp.
HR kavárna do mých smyslupných povolání skvěle zapadá.
Co má Bashka ráda a co dělá, když nepracuje: Obuje pohorky, gumáky nebo sněžnice a jde. Tvoří, tančí, chalupaří, zahradničí, naslouchá, mluví a miluje.
Jak by podle Bashky měla HR kavárna vypadat? Otevřená, inspirující ke změnám a vyzývající k akci.
Facilitátor, lektor a konzultant. Evropský ambasador projektu Helping Hands a sekretář Hnutí ZaHRádkářů.
Rubrika, do které chci přispívat: Společnost a trendy
Dále mne zajímá oblast a možná budu přispívat do rubriky: Vzdělávání a seberozvoj
Stručné bio: Jsem facilitátorem, lektorem, koučem & konzultantem ve společnosti Oddyssey . Jako evropský ambasador se věnuji projektu Helping Hands . V HR pak působím jako sekretář Hnutí ZaHRádkářů .
Employee Guidance ředitelka společnosti LMC
Rubrika, do které budu přispívat nejčastěji: Leadership
Dále mne zajímá oblast a možná budu přispívat do rubriky: HR pell-mell
Moje osobní motto: Věci nevidíme takové, jaké jsou. Vidíme je takové, jací jsme my sami.
Oblíbená kavárna: CP1 Café & Bistro v Konviktské ulici. Malé, milé a pouští tam Franka Sinatru.
Bio: To, čím jsem kdy byla a co jsem kdy dělala, mne dovedlo až sem...
Co má Dáša ráda a co dělá, když nepracuje?
Běhá po lese. Jezdí po světě. Vaří a peče. Vymýšlí, co dalšího by mohla uvařit a upéct. Popíjí dobré víno nebo dobrou kávu. Čte si o nich. Hodně čte i o jiných věcech. Poslouchá jazz. Studuje tarotové karty a občas je i vykládá. A hodně sní...
Jak by podle Dáši měla HR kavárna vypadat?
Měla by vábit už od pohledu, inspirovat své návštěvníky, dopřát jim chvilku jen pro ně samé a umět nabídnout menu, které jinde neochutnají.
Statistik, analytik a manažer ČSÚ pro oblast trhu práce
Rubrika, do které budu přispívat: Společnost a trendy
Dále mne zajímá oblast a možná budu přispívat do rubriky: Vzdělávání a seberozvoj, HR – Human Relations
Moje osobní motto: Dobrá statistika je vždycky levnější než špatné rozhodnutí.
Oblíbená kavárna: Každá, kde je nezakouřeno a milo.
Stručné bio: Vystudovaný učitel matematiky a společenských věd, rekvalifikovaný na statistika; od 1996 pracuje na Českém statistickém úřadě, analyzuje vývoj na trhu práce, řídí odbor (aktuálně o 21 lidech), vede grantové projekty EU a píše odborné komentáře.
Co mám rád a co dělám, když zrovna nepracuji: Chodím po horách nebo po městech; fotím krajiny, lidi a gotickou architekturu; hraji na kytaru; vařím nebo peču; čtu knížky nebo nedejbože zase něco píšu.
Jak by podle mě měla HR kavárna vypadat: Jako místo, kde člověk najde inteligentní texty k zamyšlení, protože i odpočinek může být aktivní. Tedy zhruba tak, jako teď. :-)
Dita Sudová Enthusiastic HR Director & Coach & Passionate Advocate for Flexible Working
Moje osobní motto: Learn to fail, fail to learn
Oblíbená kavárna: Café Amandine na Praze 2
Bio: Mám více než desetiletou praxi v HR na manažerských pozicích v renomovaných mezinárodních společnostech typu Accenture nebo Starwood. Můj pracovní život je občas přerušen pobyty v zahraničí. V minulosti jsem žila v Bostonu, kde jsem měla možnost navštěvovat kurzy na Harvardově univerzitě. Zde mě nejvíce a na celý život ovlivnil kurz pozitivní psychologie. V Bostonu jsem se také věnovala dobrovolnické práci. Momentálně žiju s rodinou v Londýně, užívám si rodičovskou dovolenou a pracuji na projektové bázi. Kromě koučinku (věnuji se převážně executive a maternity koučinku) mapuji britský pracovní trh a píšu o něm články. Promotuji best practices v oblasti flexibilních forem práce do ČR a i tady pomáhám jako dobrovolník.
Jsem držitelkou certifikátu Practitioner Diploma in Executive Coaching u jedné z nejprestižnějších UK společností Academy of Executive Coaching v Londýně, která je akreditovaná a uznávaná nejlepšími celosvětovými koučinkovými organizacemi, jako je ICF, EMCC. Mimo to jsem absolvovala kurz a získala certifikát Personal Coaching v Londýně (u společnosti The Coaching Academy) a obecný kurz koučinku v menším rozsahu hodin v Praze.
Co má Dita ráda a co dělá, když nepracuje?
Věnuji se svým dvěma malým dětem, mám ráda umění ve všech jeho formách, ráda čtu, miluju cestování a outdoorové sporty. Jak zmiňuji výše, čas si ráda najdu i na dobrovolnickou práci.
Propojovatelka nepropojitelného, která pomáhá projektům odemknout to nejlepší v nich.
Barista a community driver HR kavárny
Rubrika, do které chci přispívat: Popravdě mne lákají všechny rubriky. Asi bude více záležet na aktuální myšlence, kterou chci sdílet, než na rubrice, kam se posléze zařadí.
Moje osobní motto: Největším nepřítelem seberozvoje jsou rady od lidí, kteří to s vámi myslí dobře.
Oblíbená kavárna: Rád neustále poznávám nové kavárny, mnoho se mi jich líbí, ale vždy tam chodím zejména kvůli lidem. Takže oblíbená je v danou chvíli ta, kde zrovna sedí lidé, které bych rád viděl.
Stručné bio: Už v prvním ročníku na VŠ jsem pochopil, že pokud se jednou chci opravdu věnovat oblasti, kterou studuji, bude třeba pro to udělat více než jen chodit na přednášky. Jelikož úžasné pracovní příležitosti samy nikde nečíhaly, založil jsem se dvěma kamarády-spolužáky svou první „konzultantskou” firmu. O půl roku později jsme již byli draftování do skutečných konzultantských firem, a tak začala má současná kariéra. Zatímco v QED Group jsem se naučil, jak dobře lze dělat konzultantskou práci, v Assessment Systems jsem přišel na to, že díky tomu dokonce mohu uživit sebe i rodinu. Po skvělých letech, strávených v obou těchto společnostech, kdy druhou zmiňovanou jsem téměř tři roky řídil, jsem nakonec založil vlastní společnost McGuffin, neboť mi přišlo efektivnější o potřebě nových nápadů a přístupů v HR a leadershipu přesvědčovat přímo klienty než své vlastní nadřízené.
Co mám rád a co dělám, když nepracuji: Když nepracuji, tak rád přemýšlím o všem, o čem jsem nemohl přemýšlet, když jsem se soustředil na práci. Také rád trávím čas se svými dětmi a přáteli, pravidelně sleduji, co se ve světě i v ČR děje, zajímám se o filmy, o světovou i českou historii a na dovolené zbožňuji stavění hradů z písku.
Jak by podle mě měla HR kavárna vypadat? Je to místo, kde se scházejí zajímaví lidé, jimž není jedno, co se děje v oblasti, ve které pracují, a chtějí se o své názory podělit s ostatními.
Ředitelka Nadačního fondu pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením.
Rubrika, do které budu přispívat nejčastěji: HR management
Dále mne zajímá: Management 21. století, Zprávy z trhu
Moje osobní motto: Je lepší být pesimistou, který je mile překvapen, než být optimistou, který je nepříjemně zklamán. Proto mám denně důvod minimálně k jednomu úsměvu.
Oblíbená kavárna: Protože hodně cestuji, co větší město, to alespoň jedna kavárna. Pokud chcete nějaký konkrétní tip, klidně mi napište!
Bio: Od roku 2008 pracuje na pozici ředitelky Nadačního fondu pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Tuto funkci a veškerou činnost kolem dané problematiky vykonává jako dobrovolník.
V roce 2002 se stala partnerem agentury, která se věnuje zlepšování kvality péče o převážně neurologické a dermatovenerologické pacienty. Zaměřuje se na dostupnost a kvalitu léčby i poskytovaných služeb, zlepšování komunikace mezi lékařem a pacientem, vzdělávání pacientů a pacientských organizací.
Trvale se v rámci pracovních skupin při MPSV a PSP ČR podílí na legislativních úpravách týkajících se zaměstnávání osob se zdravotním postižením, neziskové sféry a propojování sociální problematiky s dopadem na zdravotní systém ČR.
Co má Hanka ráda a co dělá, když nepracuje?
Často si zpívám. Při jakékoli činnosti. Miluju práci na zahradě, doma či na chalupě, vaření, objevování dobrých vín a malých pivovarů, chození po horách, projížďku na koni nebo na motorce, a v neposlední řadě štípání dříví.
Jak by podle Hanky měla HR kavárna vypadat?
Jako místo, které nás inspiruje, a to nejen pracovně. Tedy svěže, jednoduše, ale zároveň tak, že se budeme vždy těšit na další návštěvu.
Publicistka
Rubrika, do které budu přispívat nejčastěji: Management 21. století, Vzdělávání a seberozvoj.
Dále mne zajímá: CSR, chci přinášet inspiraci z této oblasti.
Moje osobní motto: Čím více dostáváš, tím více bys měla sloužit.
Oblíbená kavárna: Tu svoji nej… jsem zatím nenašla.
Bio: (*1964) Nezávislá publicistka a konzultantka CSR. Píšu o exportu do Trade News a jsem vedoucí redaktorkou Age Management, dvouměsíčníku o personalistice. Druhý časopis jsem vymyslela a spoluzaložila. V posledních pěti letech jsem pracovala v Hospodářských novinách. Předtím jako šéfredaktorka časopisu pro nadace a neziskovky. Mojí srdeční záležitostí je Nadace VIA. Je to pro mě antidepresivum proti lhostejnosti, jež užívám s partou lidí, která mě nekonečně inspiruje. Mojí vizí je propojovat svět byznysu s těmi, kteří jsou na slabší straně.
Co má Hanka ráda a co dělá, když nepracuje?
Ráda navštěvuji zahradnictví a květinové trhy. Hodně spím a jsem vášnivá čtenářka. Ráda připravuji hezké chvilky rodině a přátelům, vyvařuji a pořádám večírky na zahradě. V létě bydlím venku, do noci sedím na houpačce a koukám do nebe.
Jak by podle Hanky měla HR kavárna vypadat?
Měla by inspirovat, aby nehromadila „mrtvé“ texty a teorii. Mám ráda, když si někdo něco přečte a dostane chuť jít něco dělat.
HR rádce na volné noze
Rubrika, do které budu přispívat nejčastěji: HR pell-mell
Moje osobní motto: Nikdy neříkej nikdy!
Oblíbená kavárna: Můj šálek kávy (sama nebo s kýmkoliv kdykoliv), Pražírna (když se mi kupí resty), I need coffee (skvělý aperol spritz a kremrole), Ema (úplně pro všechno)
Stručné Bio: Po VŠ útěk na 2 roky do Austrálie; potom 8 let sbírání zkušeností v oblasti HR u korporátních společností v roli zaměstnance. Teď 5 let předávání zkušeností klientům v roli HR rádce na volné noze a pořád mě to baví víc a víc !
Co mám ráda a co dělám, když nepracuji? Dělám práci, která mě k nevíře baví, takže ani nevnímám jestli pracuji nebo ne :-), když opravdu nepracuji tak chodím za starými lidmi do Domova Sue Ryder jako dobrovolník, učím se španělsky, bruslím, ráda vařím i jím, hoooodně tancuju a miluju kino Světozor.
Jak by podle mě měla HR kavárna vypadat? Měla by být popsatelná slovem "ambiente" tzn. mít skvěle fungující prostředí; parádní servis, který vychází hostům vstříct; chutné produkty a zájem na tom, aby se z hostů stali štamgasti.
Personální ředitelka společnosti KPMG
Rubrika, do které budu přispívat nejčastěji: HR 21. století
Dále mne zajímá: všechny ostatní rubriky
Moje osobní motto: V životě dostaneš tolik, kolik dáš.
Oblíbená kavárna: Café Fara, Klentnice
Bio: Hanka Velíšková je absolventkou FFUK v Praze a vzdělávacího programu pro profesionály v HR, certifikovaného CIPD na Thames Valley University ve Velké Británii. Tvrdí, že základy HR práce jí dala společnost GE Money, kde pracovala jako senior HR manažerka. Za svého působení tam měla i tu čest osobně hovořit s jedním z nejrespektovanějších manažerů 20. století Jackem Welchem. Mezi její další působiště patří společnosti Allianz a Raiffeisenbank. V současné době pracuje jako HR ředitelka KPMG Česká republika, kde oceňuje nejen důraz, který vedení firmy klade na kvalitní práci s lidmi, ale i fakt, že KPMG podporuje zaměstnance, aby pomáhali komunitám a neziskovému sektoru.
Pravidelně spolupracuje s organizací People Management Forum na projektech v oblasti diverzity a angažuje se v mentoringových programech pro talentované ženy. Je autorkou publikací Víc (různých) hlav víc ví a Rovné šance jako konkurenční výhoda. Přednáší řízení lidských zdrojů na MBA programu v Brno Business School na Vysokém učení technickém. Volný čas tráví s rodinou, ráda čte a sportuje. O tom, jak ke své práci přistupuje, si můžete udělat obrázek z její přednášky pro byznys snídani HR kavárny, jejímž garantem bylo KPMG a tématem angažovanost zaměstnanců.
Co mám ráda a co dělám, když nepracuji? Čtu, běhám, cestuji – to vše s rodinou. :-)
Jak by podle mě měla HR kavárna vypadat? Živá a inspirativní – poutavé články, zajímavé osobnosti, informace o trendech, polemiky, best practice sharing...
Advokátní kancelář Felix & spol
Rubrika, do které budu přispívat nejčastěji: HR a paragrafy
Moje osobní motto: Stále mít na paměti Platónovu tezi „vím, že nic nevím“ a snažit se to alespoň z části zvrátit.
Oblíbená kavárna: Literární kavárna v budově Právnické fakulty UK, nám. Curieových 7 (roh ulic Pařížská a 17. listopadu), 116 40 Praha 1
Bio: Jakub Morávek je koncipientem v advokátní kanceláři Felix a spol. a současně je členem Katedry pracovního práva a práva sociálního zabezpečení Právnické fakulty univerzity Karlovy v Praze, kde vyučuje pracovní právo. Jakub pravidelně publikuje v odborných periodikách a je autorem a spoluautorem několika odborných publikací. Jakub byl poslední dva roky ředitelem právního odboru Úřadu na ochranu osobních údajů a z toho důvodu také pravidelně přednáší tuto problematiku a vede odborná školení a semináře k problematice zákoníku práce.
Co má Jakub rád a co dělá, když nepracuje?
Hlavně a převážně se společně se svou manželkou věnuje letos narozené dceři Anežce. Jinak si rád přečte zajímavou knihu, cestuje nebo si zahraje hokej či basketball.
Jak by podle Jakuba měla HR kavárna vypadat?
Svěže, čerstvě, inovativně, věcně a hlavně příjemně.
Headhunter a partner společnosti EXPEO Prague.
Rubrika, do které budu přispívat nejčastěji: Management 21. století
Dále mne zajímá: Leadership
Moje osobní motto: Poskytuji služby, které se Vás osobně týkají.
Oblíbená kavárna: Grand Cafe Orient na Ovocném Trhu – kubistická kavárna, kde podávají hranaté věnečky, ale jinak každá kavárna, kde nemají papírové kelímky a místo personálu s piercingem obsluhuje číšník.
Co má Ján rád a co dělá, když nepracuje?
Nejraději jsem asi na čerstvém vzduchu, což obnáší motání se kolem domu, nějaký sport nebo trochu práce rukama (ta je alespoň vidět).
Jak by podle Jána měla HR kavárna vypadat?
Tato virtuální kavárna by měla nabízet kvalitní zboží a měla by být místem, kde si nemusíme hrát na velká moudra, ale spíše komentovat život takový, jaký je.
Lektor, konzultant a kouč
Bio: Už od gymnázia jsem se chtěl aktivně zapojovat do všeho kolem. Na VŠ jsem pochopil, že IT obor není pro mě, a čtyři roky jsem v manažerských pozicích hledal vhodnou příležitost. Nyní jsem již příležitost využil a všechny mé názory jsou a budou slyšet. :) Doufám, že tím jednou alespoň trochu ovlivním obor, ve kterém působím.
Moje osobní motto: Cesta k úspěchu vede přes pomoc druhým.
Oblíbená kavárna: Home Cafe, Zbrojnická 4, 301 00 Plzeň
Co má Ján rád a co dělá, když nepracuje?
Sport, hlavně tanec, bojové sporty, lezení a cyklistiku; když to jde, tak i lenošení, ale když mi zavoláte, vypadám jako pracovně vytížený. :)
Regionální obchodní ředitel v České pojišťovně a dudák
Rubrika, do které chci přispívat: Management a Leadership
Dále mne zajímá oblast a možná budu přispívat do rubriky: všechny ostatní
Moje osobní motto: Život je kruh. (japonské přísloví); Dávej bacha na to, co rozdáváš. Jednou se ti to určitě vrátí. (moje parafráze)
Oblíbená kavárna: pivnice Baarovka v Plzni na Borech
Stručné bio: Od tří let jsem chtěl hrát na chodské dudy. V osmi jsem s tím začal a ještě neskončil. Pak jsem vystudoval konzervatoř (hru na hoboj) a následně strávil krásných třináct let v operním orchestru. A pak se to nějak zamotalo a začal jsem pracovat pro pojišťovnu. Dnes vedu tým lidí, který dělá podporu pro externí obchodní partnery, a hodně mě to baví.
Co má Jan rád a co dělá, když nepracuje: Sex, drogy a rock & roll (jo, jsem trochu ze starý školy :-)). A taky vedu muziku plzeňského lidového souboru Mladina. Rád trávím čas se svým synem. A občas také se svým chráněncem. Oba jsou pro mě velkou inspirací.
Jak by podle Jana měla HR kavárna vypadat? Měla by vypadat tak, jak chce.
Idealistka s přesvědčením, že když člověk opravdu něco chce, tak toho i dosáhne.
Rubrika, do které chci přispívat: HR – Human Relations
Dále mne zajímá oblast a možná budu přispívat do rubriky: Vzdělávání a seberozvoj
Moje osobní motto: Nemám jedno motto, které by mě vystihovalo nebo bych se jím řídila. Ale poslední dobou mě nejvíc provází tato myšlenka: „Mistrovství v jakémkoliv oboru vzniká tak, že od sebe člověk vyžaduje to nejlepší.”
Oblíbená kavárna: Každá, kde je dobrá káva a příjemná společnost, která má čím obohatit.
Stručné bio: Během hledání sebe samé na vysoké škole jsem se náhodou dostala k HR. Tento obor mne okouzlil natolik, že v něm působím do dnešní doby. Od začátku jsem měla velké štěstí na lidi, kteří mi pomáhali posouvat se dál a učit se. V současné době se snažím vracet, co jsem se naučila od jiných, tím, že vedu HR Klub v Brně a podporuji touto cestou sdílení znalostí a předávání zkušeností.
Měla jsem možnost pracovat v různých týmech a firmách, které byly malé, velké, výrobní, IT, české, japonské nebo americké. Věřím, že HR není o lidských zdrojích, ale o lidech, a mělo by vždy být kompetentní, dynamické, přirozené, chtěné a na půli cesty mezi byznysem a lidmi.
Co mám ráda a co dělám, když nepracuji: Nejraději mám rána a pocit, kdy se těším na nový den. Mám ráda, když se mi podaří překonat sebe samu. Mám moc ráda svoji práci, a když nepracuji, tak čtu, zahradničím, běhám, vařím, peču a objevuji vše nové.
Jak by podle mě měla HR kavárna vypadat? Měla by být inspirativní, sdílná, rozšiřující obzory, podněcující ke změnám a otevřená.
Lektor, metodik, HR ředitel, vlastník vzdělávačky Erudio Patria
Rubrika, do které budu přispívat: Vzdělávání a seberozvoj
Dále mne zajímá oblast a možná budu přispívat do rubriky: Management a leadership
Moje osobní motto: Nemusíme se měnit, přežít není povinné. (Edwards Deming)
Oblíbená kavárna: Sádrový ježek :-)
Stručné bio: Jen info z posledního tisíciletí (ať to nepřehltím :-)) Lektor, metodik, HR ředitel, vlastník vzdělávačky Erudio Patria, profesionální workoholik, neustálý student (nyní doktorandské, obor andragogika), příležitostný spisovatel, inovátor...
Co Jana ráda dělá, když zrovna nepracuje: Čte (hlavně fantasy), píše (kde co), šermuje (nic moc, ale ráda), jezdí na koni (to samé co šerm), tančí (s dobrým partnerem)
Jak by podle Jany měla HR kavárna vypadat: Prostor pro lidi s dobrým záměrem a dobrými myšlenkami, kam se chodí za odměnu a pro radost.
Agile/Lean mentor, podporovatel inovací, stavitel týmů a vášnivý skialpinista
Moje osobní motto: hrát si, tvořit, think big
Oblíbená kavárna: nemám, v dobré společnosti si rád zajdu kamkoliv...
Bio: Pocházím z Moravského krasu, ale momentálně žiji už přes 10 let v Ostravě. Po pár letech praxe jsem vystudoval technickou VŠ, která tak nějak nastolila, že se můj život točí kolem IT, lidí a kreativity. Jsem neposedný inovátor, spojovatel lidí a myšlenek, generátor nápadů i inspirátor ostatních, ale slabší dokončovatel.
Nedávno jsem po mnoha letech přestal učit a zkoumat na VŠ, a také odešel z mezinárodní firmy, kde jsem se věnoval IT koučingu a mentoringu (hlavně pro střední a nižsí management a týmy vývoje SW).
Nyní jsem na volné noze a věnuji se svým kreativním aktivitám jako je psaní e-knih a blogu www.differ.cz, IT koučinku a mentoringu pro firmy, malování, kreslení IT komiksů, sebepoznávání, ale také pořádání kreativních workshopů a workshopů na sny (www.zijteSveSny.cz).
Co má Jaroslav rád a co dělá, když nepracuje? Nerozlišuji práci a volno, protože jsem na volné noze a dělám, co mě baví a co mám rád, takže jsem vlastně pořád ve volném čase ;) V "tom dalším" volném čase rád píši, maluji, čtu (IT, Lean, Agile, psychologie, sociologie, kognitivní vědy, behaviorální vědy), amatérsky kreslím komiksy z prostředí IT, hraji na djembe, sportuji (lezení, běžky, skialp, MTB, turistika) a chodím do přírody jen tak pozorovat.
Rád také cestuji, dříve to byly časté služební cesty do Skandinávie, ale i soukromé (Chile, Bolívie, Indie, Guatemala), dnes hlavně po ČR. Cesty miluji pro možnost poznávání jiných kultur a pohledů, ale také překračování své osobní zóny komfortu.
Vedoucí katedry aplikované ekonomie FF Univerzity Palackého
Rubrika, do které budu nejčastěji přispívat: Management 21. století
Dále mne zajímá: HR 21. století
Moje osobní motto: Kde je vůle, je i cesta.
Moje oblíbená kavárna: o víkendu doma ráno v posteli
Bio:
žák: základní škola – střední škola – vysoká škola
učitel: střední škola – vysoká škola
zkušenosti s vedením: katedra aplikované ekonomie FF UP v Olomouci (od 2002)
Oblast výzkumu: řízení virtuálních týmů, řízení v prostředí internetových sociálních sítí a znalostní management
Nejúžasnější zkušenost z firmy: opakovaná návštěva ve Facebooku
Co má Jaroslava ráda a co dělá, když nepracuje?
Hledám keše s vícehvězdičkovým terénem (geocaching.com).
Jak by podle Jaroslavy měla HR kavárna vypadat?
Svěže. :)
PR & Social Media Consultant
Bio: Jirka spojuje znalosti z novinářského života i ze světa public relations. Působil v internetovém zpravodajství jako šéfredaktor serveru ITBiz.cz, publikoval v médiích, jako je Lupa.cz, E15 či magazín Strategie.
Lákal ho však druhý břeh, a tak přestoupil do PR. Nejprve se věnoval mediální komunikaci v Akademii věd, poté se dostal pod křídla lídra českého elektronického trhu práce – společnosti LMC, provozovatele služeb Jobs.cz a Prace.cz. Získal tak přirozený vhled do světa HR a nyní se ve firmě posunul k dalším výzvám v podobě on-linových projektů LMC, jakým je momentálně např. HR kavárna.
A maminka by byla ráda, kdyby uvedl, že je inženýrem.
Co má Jirka rád a co dělá, když nepracuje?
Když se právě nevěnuje práci baristy v LMC, můžete ho potkat v kopcích na horském kole nebo s golfovou holí v ruce.
Společník a hlavní evangelista v Brand Bakers
Rubrika, do které budu přispívat nejčastěji: Leadership
Dále mne zajímá: Management 21. století, HR 21. století, HR pell-mell
Moje osobní motto: V životě jsou nejdůležitější 3 věci: v něco věřit, vážit si sám sebe a včas umřít.
Oblíbená kavárna: HR kavárna
Stručné Bio: Hrál jsem v rockových kapelách, studoval a pracoval v Austrálii, dělal tiskovou produkci, řídil reklamní agenturu a nakonec a zřejmě na trvalo jsem zakotvil u Brandingu, jediné dlouhodobé strategie firmy, která mi dává smysl, protože je o tom, jaká chce firma být a co k ní mají lidé cítit.
Co má Jiří rád a co dělá, když nepracuje? Dovádím s rodinou nebo hraji na některou ze svých elektrických kytar, popř. bojuji (především sám se sebou) na tenisovém kurtu.
Jak by podle Jiřího měla HR kavárna vypadat? Jako prostor, který je tak inspirativní a přitažlivý, že alespoň chvilkový pobyt v něm se stane pro lidi každodenní samozřejmostí, stejně jako východ slunce.
Lektor, kouč a hledač řešení s alergií na slovo problém.
Rubrika, do které chci přispívat: Vzdělávání a seberozvoj.
Moje osobní motto: Lao-c´- „Příroda nespěchá, a přesto všechno stihne.” Pořád se snažím zjistit, jak to ta příroda dělá…
Oblíbená kavárna: Calma v Dejvicích. A u nás za rohem nová Kavárna u Matěje.
Stručné bio: Moje práce se vždycky týkala vedení lidí a rozjíždění nových projektů. Dlouhou dobu jsem pracoval jako ředitel neziskovky. S tématem kavárny asi nejvíc souvisí rozjezd sociální firmy s výrobou nakládaných hermelínů pro pražské hospody a kavárny. V posledních několika letech působím ve vlastní vzdělávací firmě. Vystudoval jsem pedagogiku na UK, dále jsem studoval management, marketing a absolvoval jsem několik dlouhodobých výcvikových programů na téma Gestalt přístup v osobním a pracovním kontextu, Gestalt koučování apod.
Co má Jirka rád a co dělá, když nepracuje? Nezbytná je pro mě příroda. Rád jezdím na koni, ale také mě baví s koňmi jen tak postávat a koukat po pastvině. Nechat čas na chvíli zastavit. V zimě je mým druhým domovem sauna.
Jak by podle Jirky měla HR kavárna vypadat? Měla by si zachovat tu těžko popsatelnou chuť a vůni, která mě hned při první návštěvě upoutala. Měla by být plná lidí.
PR konzultantka, většinou freelance. Těší mě, když si lidi porozumí
Rubrika, do které chci přispívat: Společnost a trendy.
Dále mne zajímá: Všechny ostatní
Moje osobní motto: Vše najdeš v sobě
Oblíbená kavárna: Kavárna studia Itaka, protože tam pomáhám.
Stručné bio: Vystudovala jsem jazyky, ale vždy mě živilo i bavilo PR. Lidi bedlivě poslouchám a ptám se tak dlouho, dokud mi něco není jasné, a pak to napíšu srozumitelně. To se ukázalo jako potřebná kvalita. Sedm let jsem pracovala jako externí specialistka pro komunikaci společnosti LMC. Nyní dělám PR různým projektům, převážně neziskovým.
Co má Jitka ráda a co dělá, když nepracuje: Medituju, přemýšlím a raduju se ze života.
HR and Client Manager v European Leadership & Academic Institute (ELAI)
Rubrika, do které budu přispívat nejčastěji: Management 21. stoleti
Dále mne zajímá: Leadership / vzdělávání
Moje osobní motto: If you're already walking on thin ice, you might as well dance.
Oblíbená kavárna: Radost FX
Bio: Magistr z americké literatury (FFUK Praha) mne nikterak nepřipravil na praxi v HR, nicméně mi pomohl naučit se dávat věci do souvislostí, což se mi hodí nyní v ELAI (oficiální titul je HR&Client Manager, ale blíže je to momentálně spíš operations manažerce). Předchozí praxe je v oblastech outsourcingu a recruitmentu v IT a T&D oblasti. Momentálně kromě práce v ELAI učím HRIS na ČVUT a jsem v redakčním týmu časopisu Business Woman.
Detailnější bio je tady
Co má Kateřina ráda a co dělá, když nepracuje?
Tancuje (tak třikrát týdně na lekcích a občas po večerech), čte (nejraději hned ráno po probuzení nebo večer před spaním) a hodně, hodně mluví se všemi možnými lidmi (i když to spadá i do práce, nemám to úplně oddělené).
Jak by podle Kateřiny měla HR kavárna vypadat?
Hned jak se zorientuju, udělám si názor a napíšu...
HR ředitelka ve společnosti SocialBakers
Rubrika, do které budu přispívat nejčastěji: HR 21. století
Dále mne zajímá oblast a možná budu přispívat do rubriky: HR pell-mell, Inspirace ze zahraničí, Vzdělávání a seberozvoj
Moje osobní motto: Kdokoli může dělat cokoliv…
Oblíbená kavárna: Kaaba
Bio: Career: Socialbakers, Inc. – HR Director
Česká spořitelna – HR Expert
Bunzl plc. – HR Officer for Group head office
Education:
London School od Economics: MSc. In HR Management
VŠE – Ing.
CIPD – Associate member
English exam: IELTS – Academic level
Co má Klára ráda a co dělá, když nepracuje?
Tancuje, cvičí jógu a primal move, sleduje filmy, chodí do divadla, cestuje…
Jak by podle Kláry měla HR kavárna vypadat?
Útulně a mít skvělou kávu a čokoládu.
Zakladatelka advokátní kanceláře Jasanská & Co.
Bio: V roce 2005 založila vlastní advokátní kancelář Jasanská & Co., která se primárně specializuje na oblast mediálního práva, dále také obchodního a pracovního práva.
Právo vystudovala v letech 1993–1998 na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Po studiu nastoupila do mezinárodní advokátní kanceláře Linklaters Prague, kde působila nejprve jako koncipient (1998–2001), následně jako advokát (2001–2005). V Linklaters založila oddělení se specializací na pracovní právo a mimo tuto oblast poskytovala klientům právní poradenství i v oblasti fúzí a akvizic, obchodního práva a v oblasti duševního vlastnictví. Na vizitkách uvádí motto „Vášeň pro dobrou službu” - co víc si od svého advokáta přát?
Inspirátorka, mentorka, anděl osvícení v pekle čísel a předpisů kolem nás.
Rubrika, do které budu přispívat nejčastěji: Leadership
Dále mne zajímá: Pell Mell, Management 21. století
Moje osobní motto: I v tom nejhorším průšvihu lze najít špetku optimismu a světlý bod.
Oblíbená kavárna: Cafe Louvre, Můj šálek kávy, Cafe Amandine, Era svět, Friend’s Coffee House
Bio: Mám za sebou 21 let práce v korporacích (PwC, Proxy) – práce s týmy, na projektech, spoustu zkoušek a profesního vzdělávání v oboru daňového poradenství, auditu, ACCA, soft skills, jazyků. To vše je hluboká studnice znalostí, zkušeností a poznání. Vím, jak dobře vypočítat daně či sestavit finanční výkazy. Také to umím naučit a vysvětlit pozadí, proč tomu tak je. Umím dát dohromady rozklížený, nekomunikující tým lidí a poopravit nefunkční procesy a procedury.
Mám přesah a vidím souvislosti, zejména ty, jež se týkají postavení klienta jako člověka a komunikace v jeho týmu. Vyznám se v chaosu a umím číst v mapách. Reaguji klidně ve stresových situacích. Mám odvahu zkoušet nové a nevšední věci. Dávám svou energii, své znalosti, své nápady lidem kolem sebe. Dělám to ráda, protože to beru jako své poslání. Proto i dlouholetá práce pro Nadaci VIA.
A nejsem úplně dokonalá. Sjet na lyžích sjezdovku či sednout si na kolo, to je v mém podání groteska hraničící s hazardem. Klidně přiznám, že pobyt v základním táboře pod Mont Everestem byla největší zima mého života.
Co má Lenka ráda a co dělá, když nepracuje?
Miluji čokoládu a dobré jídlo, vydržím hodiny nejen ochutnávat či připravovat, ale s vášní o tom i hovořit. Abych zabránila případným škodlivým vlivům této záliby, je mým koníčkem i fitness, pilates, golf a jiné fyzické aktivity. Ale stejně nejvíce miluji cestování. Téměř kamkoliv a kdykoliv.
Jak by podle Lenky měla HR kavárna vypadat?
Měla by vonět čerstvou kávou = svěžími nápady; na tácku servírovat čokoládové pralinky se zázvorem nebo chilli, ať to po zakousnutí sladce pálí = hezký námět v sobě skrývá palčivé jádro; a ke kávě podávat větší sklenku jemně perlivé minerálky = ať se článek po přečtení lépe zažije a nezanechá vysušenou pleť.
Zodpovídá za marketing značky LMC. Šťastná zaměstnankyně, která pomáhá své firmě dělat dobré věci dobře.
Rubrika, do které budu přispívat nejčastěji: Vzdělávání a seberozvoj, Inspirace ze zahraničí
Dále mne zajímá: Leadership, Management 21. století, HR 21. století
Moje osobní motto: Já na citáty moc nejsem, ale co třeba: Life is too short to dance with ugly men.
Oblíbená kavárna: V Praze Love Kidó, pobočky Mama Coffee, Langhans, Můj šálek kávy, cukrárna Alchymista nebo ostravská Kavárna Daniel
Stručné Bio: Pragmatická idealistka, jejíž vražedná otevřenost a sarkamus vám mohou někdy lézt pořádně na nervy. Schizofrenik mezi marketingem a personalistikou. Introvert s extrovertními projevy. Promovaná inženýrka ekonomie, která zamrzla na pochopení nabídky a poptávky a s radostí se vrátila k humanitnějšímu směru. Valašská dcerka, která přes Kroměříž a Ostravu zamířila do stověžaté matičky. Šťastná zaměstnankyně LMC, kde pomáhá dělat dobré věci dobře.
Co má Lenka ráda a co dělá, když nepracuje? Čte. Nejraději silné (ženské) příběhy. Chodí po horách a obdivuje jejich drsnou krásu. Nasává energii ze slunce a tepla. Cestuje a proniká do tajů jógy. Civí. Na domovní fasády, kolemjdoucí na ulici, kvetoucí stromy, padající listí a když se podaří, tak taky na moře. A taky ráda jí.
Jak by podle Lenky měla HR kavárna vypadat? Jako kavárna. Místo, kam se těším a kde se cítím dobře. Prostor pro rozhovory se starými i novými známými i pro osamocené dumání. Má svou atmosféru a každému umí nabídnout to, na co má právě chuť. Turka s kávovou (u)sedlinou tu ale nenajdete. Pokud však fandíte férovému přístupu, novým trendům a nadhledu, budete se do HR kavárny rádi vracet.
Duší designer, profesí manažer v Plastia sro. Snažím se dělat design věcí, které lidem slouží, dobře vypadají, a lidé je milují.
Rubrika, do které budu přispívat: Management 21.století
Dále mne zajímá oblast a možná budu přispívat do rubriky: Human centered design /ale takovou jsem tu nenašla ?? :)
Moje osobní motto: Zajímám se o budoucnost, protože v ní hodlám strávit zbytek života /řekl Ch.Chaplin/
Oblíbená kavárna: Kavárna V kapli ve Ždáru nad Sázavou. Protože tam vaří dobrou kávu, a pro tu atmosféru. Jako druhá je vlastní terasa s domácí kávou. A pak Starbucks – protože hodně cestuju, a tam mě kafe nikdy nezklamalo.
Stručné bio: Strašně moc jsem v mládí toužila po dobrodružství, a chtěla studovat v cizině, a protože před revolucí to šlo vzhledem k možnostem jenom v tehdejším Sovětském svazu, odjela jsem na tři roky tam. Po revoluci jsme se vrhli s mým mužem po hlavě do svobodného podnikání. To děláme už dvacet let, za tu dobu se nám podařilo vybudovat z garáže firmu, která prodává výrobky do celé Evropy, občas i dál. Vyrábíme všechno tady v Čechách, máme vlastní vývoj. Lidé říkají, že to snad děláme dobře. Pro mně je největší úspěch, že mne ta práce stále baví a naplňuje, a dokážu si stále znovu hledat nové výzvy, a překonávat neúspěchy.
Co má Lenka ráda a co dělá když nepracuje: Mám ráda svoji práci, a momentálě se věnuju tématu Design management, aneb jak řídit kreativitu. Když nepracuju, jsem nejradši s rodinou. Miluju zahradničení a starám se o desítky květináčů se zeleninou a květinami, na kterých si tak testuju, jestli jsme je dobře vymysleli. Ráda vařím. S ohledem na svoji profesi si tvořivost dopřávám ve floristice a aranžování květin.
Jak by podle Lenky měla HR kavárna vypadat? Dobré a výživné nápoje /rozuměj články/ a příjemné prostředí /rozuměj tolerantní, svobodné, hravé a inspirativní/. A user friendly :)
Kreativec a komunikátor ve Francouzsko-české obchodní komoře
Rubrika, do které chci přispívat: Společnost a trendy
Dále mne zajímá: Vzdělávání a seberozvoj
Moje osobní motto: Všechno krásné musí jednou skončit, aby něco ještě lepšího mohlo začít.
Oblíbená kavárna: Přiznám se, že jsem spíš čajová.
Stručné bio: V 16 jsem se rozhodla, že odjedu studovat do Francie a taky jsem to udělala. Od té doby se můj život točí kolem francouzštiny.
Během souběžného studia tlumočnictví, politologie a žurnalistiky jsem se živila jako průvodkyně, tlumočnice, kreslířka, novinářka, fotografka, produkční a pracovala jsem i v reklamní agentuře. Nakonec jsem zakotvila ve Francouzsko-české obchodní komoře, kde mám na starost komunikaci a marketing.
Co má Linda ráda a co dělá, když nepracuje: Toulám se po Praze, jezdím na výlety pěšky, na kole a v zimě na lyžích. Ráda poznávám cizí jazyky a kultury, protože tak člověk nejlépe pozná sebe sama a svou zem.
Seriózní šaškyně s vášní pro poutnictví, přechodové rituály a sdílení v kruhu.
Výkonná ředitelka Asociace společenské odpovědnosti a CSR specialistka
Rubrika, do které chci přispívat: Management a leadership
Dále mne zajímá oblast a možná budu přispívat do rubriky: Společnost a trendy
Moje osobní motto: Když všichni mluví o nemožnostech, hledej možnosti.
Oblíbená kavárna: Kavárna Mezi Řádky (Praha 5) – sociální podnik, který dává šanci pracovat lidem s lehkým mentálním postižením.
Stručné bio: Zakladatelka a výkonná ředitelka Asociace společenské odpovědnosti (A-CSR). Odbornice na společenskou odpovědnost a udržitelnost. Specialistka pro CSR Národního střediska podpory kvality a místopředsedkyně odborné sekce Společenská odpovědnost organizací Rady kvality ČR. Autorka odborných knih, celé řady odborných statí, vědeckých studií a metodických příruček zabývajících se problematikou společenské odpovědnosti a odpovědného podnikání.
Lektor, konzultant, propojovač, nadšený inovátor a tvůrce vzdělávacích projektů. Spoluzakladatel Podnikavé školy.
Rubrika, do které chci přispívat: Vzdělávání a seberozvoj
Dále mne zajímá oblast a možná budu přispívat do rubriky: Společnost a trendy
Moje osobní motto: Vše záleží na tom, o čem přemýšlíme a na co se soustředíme.
Oblíbená kavárna: Rád chodím s přáteli na brunch do Šlágru na Francouzské, ale jinak jsem stále na lovu…
Stručné bio: Původně jsem chtěl učit občanku. Peďák mě zklamal, a tak jsem začal studovat a testovat alternativy. Od zážitkových adaptačních kurzů a rozvoje soft skills pro základní a střední školy (o.s. Jules a Jim) přes interkulturní výchovu a mezinárodní dobrovolnictví (Sdružení dobrovolných aktivit INEX, GLEN Network) až po rozvoj podnikatelského myšlení a sociálních inovací v rámci vlastního projektu Podnikavá škola. Pod jeho hlavičkou se snažím pomáhat školám a neziskovkám vytvářet vzdělávací projekty, které motivují mladé lidi k aktivnímu rozvíjení sebe sama i světa kolem. Jsem členem projektu Inovátoři.cz.
Co má Lukáš rád a co dělá, když nepracuje: Když vysvitne slunko, rád drandím po městě na koloběžce nebo na kole. Miluju muziku – hlavně jazz a lámané beaty, rád jezdím na hudební festivaly nebo vyrážím do hor a dalekých zemí objevovat jejich jazyky a kultury. A když příroda, tak stan a kytara. :)
Jak by podle Lukáše měla HR kavárna vypadat: Něco jako trvalý příliv svěžího a teplého větru, který bude přinášet inspiraci a směřovat pozornost a nadšení tam, kde je opravdu potřeba…
Systemický kouč, jednatel a manažer v ORBITu, konzultant, podnikatel a pedagog.
Na jeho stránkách vás zaujme odstavec, respektive jakýsi seznam toho, co způsobilo, že je Martin Hudeček Martinem Hudečkem.
Přečetl stovky knih (převážně beletrie), které louská od doby, kdy se naučil číst.
Rozhodl se, že se o sebe postará. Zažil silnou, budující, nad realitu položenou, platonickou lásku v době studia.
Má skvělou rodinu. Má ORBIT - jako místo, kde dostal šanci.
Neustále studuje (lidi, knihy, příběhy, univerzitu (Masarykova univerzita v Brně, obor Management), lidské osudy, fotografie, umění, hudbu)
Systemika – jako způsob přemýšlení
Štěstí na lidi = prostě potkává ty správné lidi ve správnou dobu a ti mu pomáhají jít dál.
Psycholog, konzultant, čtenář a hudební dobrodruh, kormidelník Odyssey Network, postrkovač Hnutí zaHRádkářů
Textová editorka a jazyková korektorka
Autorka – nápadů, textů a projektů
Rubrika, do které budu přispívat nejčastěji: Management 21. století, Leadership
Dále mne zajímá: Vzdělávání a seberozvoj
Moje osobní motto: Proč? Protože!cz
Oblíbená kavárna: Každá, kde se kávě věnují s láskou, vodu zdarma nabídnou i bez ptaní a váží si svých zákaznic a zákazníků. A samozřejmě HR kavárna.
Stručné Bio: Pracovala jsem na různých pozicích ve státní správě, podílela se mj. na přípravě Národní strategie finančního vzdělávání. V současné době pracuji v právní redakci nakladatelství. Přednáším informační audit/management a dlouhodobě se věnuji rozvoji informačního vzdělávání na českých vysokých školách.
Co má Michaela ráda a co dělá, když nepracuje? Ve volném časopise (ráda) píšu (zejména) o ženách (nejen) pro ženy. Sepsala jsem například Pravidla pozitivního sobectví (Grada, 2014) - a pokouším se jimi řídit. Jsem vděčná za dobré lidi okolo, závislá na dobré kávě a ráda se začtu do dobré knihy. Miluji svou rodinu, se vším (a všemi) všudy.
Certifikovaná koučka. Vystudovaná ekonomka s manažerskou praxí v malých a středních firmách, výrobních i obchodních. Podnikatelka ve službách.
Facilitátor v Clarity-Lab
Rubrika, do níž budu přispívat nejčastěji: Společnost a trendy
Dále mne zajímá oblast a možná budu přispívat do rubriky: Zajímají mě všechny rubriky HR kavárny. Budu natáčet rozhovory pro více rubrik v závislosti na zaměření hostů.
Moje osobní motto: Be Happy
Oblíbená kavárna: Kaaba
Stručné bio: Pomáhám firmám s rozvojem interní komunikace a tvorbou vizuálních strategických plánů v projektu clarity-lab. Na Vysoké škole ekonomické v Praze se v rámci doktorského studia věnuji výzkumu psychologie podnikání. Ve volném čase natáčím rozhovory pro videoblogy byznyspark.cz a ventured.eu.
Co má Michal rád a co dělá, když nepracuje: Griluje na zahradě s kamarády nebo mizí z Prahy.
Jak by podle Michala měla HR kavárna vypadat? Měla by inspirovat a nutit k zamyšlení.
IT recruiter a fanoušek ve flow-r, psycholožka, somatický kouč, masérka a životní roztleskávačka.
Rubrika, do které chci přispívat: HR - Human Relations
Dále mne zajímá oblast a možná budu přispívat do rubriky: Vzdělávání a seberozvoj
Moje osobní motto: Why so serious?
Oblíbená kavárna: Air Café pro nesmrtelné úsměvy číšníků a V Melounovém cukru pro nakažlivé nadšení baristů
Stručné bio: Celý život mě provází přesvědčení, že jediné hranice v našem životě jsou ty, které si postavíme my sami. Mám ráda rozhled a pokud už si nějakou tu bariéru postavím, obratem ji přeskočím, přelezu, ale nepodlezu.
V posledních letech jsem si zamilovala somatický koučink jako prostředek k nacházení cest, které vás zatím ani nenapadlo hledat. Ráda o něm rozšiřuju povědomí, takže pokud jste zvědaví, můžeme se sejít a probrat, co vás zajímá.
Další oblasti, kterým se věnuju, a kontakty rozklikněte na následujících odkazech:
cz.linkedin.com/in/strazovska
psychologie.cz/od/michala-strazovska/
www.flow-r.cz/lide/michala-strazovska/profil/
Co má Míša ráda a co dělá když nepracuje: směje se, sosá informace, poznává nové lidi a úhly pohledu, prohání koloběžku
Jak by měla podle Míši HR kavárna vypadat: Jako prostor formující nápady, nastavující zrcadlo, podporující otevřenou diskuzi a to všechno ve vzájemném respektu.
Heutagog a prakademik s novozélandským certifikátem a trvalým pobytem tamtéž.
Rubrika, kam budu nejčastěji přispívat: HR 21. stoleti, Management 21. stoleti
Dále mne zajímá oblast a možná budu přispívat do rubriky: uvidíme
Moje osobní motto: Nastav svou tvář slunci a stín zůstane za tebou. (maorské přísloví)
Oblíbená kavárna: The seriously good chocolate company, Invercargill, NZ – protože tam servírují ke kávě dvě lžičky. Jednu obyčejnou a druhou čokoládovou.
Bio: Nejdřív Česko, pak Austrálie, pak zase Česko, pak Nový Zéland a teď Česko a Nový Zéland střídavě. Nejdřív chemik-student, pak manažer HR, potom podnikatel a teď „prakademik" (akademik, který potřebuje mít stále kontakt s praxí). Ex-majitelka několika psů, morčat, rybiček, andulek, koček, chameleonů, králíků a krocana. Vše pro radost, nic k jídlu. Jeden syn – taky pro radost. Obdivovatelka všech hrdinů, kteří v sobě našli odvahu žít po svém, a sílu nekšeftovat s vlastními hodnotami.
Co má Monika ráda a co dělá, když nepracuje?
Mám ráda lidi (většinu), hory (všechny), prostor a cesty. Když nepracuji, tak se snažím dělat to, co mám ráda. Ale to vlastně dělám, i když pracuji.
Jak by podle Moniky měla HR kavárna vypadat?
Příjemná, kreativní a otevřená každému, kdo chce společně „pražit, mlít, presovat a ochutnávat".
Kouč a člověk zabývající se otázkou, jak přežít v ekonomickém světě a mít ten luxus neztratit sebe sama.
Spolumajitel poradenské a konzultantské firmy M.C.TRITON.
Moje osobní motto: Nezávislost
Oblíbená kavárna: Pedros Tabacos
Bio: Je spoluvlastníkem firem skupiny M.C.TRITON, což je největší česká poradenská a vzdělávací společnost, která zaměstnává poradce, trenéry a zkušené interim manažery. Zaměřují se na exekutivní poradenství. Pavel Vosoba studoval na Moskevském institutu řízení a Stavební fakultě ČVUT. Absolvoval studijní stáže ve Francii, Austrálii, Řecku, USA, Švédsku a Dánsku. Napsal několik knih: Firemní inteligence, Řízení firemních financí, Změna finančního myšlení, Dokonalé služby, Dokonalá manažerská selhání.
Co má Pavel rád a co dělá, když nepracuje?
Píšu knihy.
Jak by podle Pavla měla HR kavárna vypadat?
Neměli by v ní být pouze HR manažeři.
CIO v České spořitelně – umožňovač a propojovač technologií, procesů a lidí. Příležitostný kouč
Rubrika, do které budu přispívat: Management & Leadership
Dále mne zajímá oblast a možná budu přispívat do rubriky: Vzdělávání a seberozvoj
Moje osobní motto: Co si lidská mysl dokáže představit, toho může i dosáhnout . Ať si myslíte že něco dokážete nebo ne, pokaždé budete mít pravdu.
Oblíbená kavárna: La Terra Coffee (můj alternativní meeting room :)
Stručné bio: Původem Jihočech, ale nyní už 12 let Petr Beneš od Benešova. Dostudovaný ekonom a nedostudovaný právník. 15 let v amerických firmách (DHL, Accenture, General Electric) převážně v Česku, ale také v Austrálii, Polsku nebo Thajsku. Poslední 4 roky v České spořitelně jako IT umožňovač, měnič prostředí a spojovač lidí. Zjednodušování je moje mantra, jsem extrovert, věřím, že míň je velmi často víc a věřím v tady a teď. Rád se udržuji ve střehu mimo komfortní zónu, protože si uvědomuji, že za zánikem většiny civilizací v historii stál nadměrný blahobyt ...
Co Petr rád dělá, když zrovna nepracuje: Klára, Anička, Matěj, Linda, tenis, hory, folk & country, knihy, lyže & golf, koučing, cestování, kolo, zahrada, psaní, historie...
Jak by podle Petra měla HR kavárna vypadat: kromě horké čokolády by měla nabízet pohlazení na duši a inspiraci do každého přítomného okamžiku
Muž mnoha povolání. Psycholog, partner rozvojové společnosti Brain Point.cz a pedagog na VŠEMu.
Radost mu dělá projekt Škola pro táty . Zajímá se o Kaizen a Lean management, rozvíjí směr Lean Psychology.
Rubrika, do které budu přispívat nejčastěji: Vzdělávání a seberozvoj
Dále mne zajímá: HR 21. století, Management 21. století
Moje osobní motto: Nepodléhej iluzím!
Oblíbená kavárna: Cafe Daguerre ve 14. pařížském obvodě, kavárna na Lateránské univerzitě v Římě a spolehlivý standard Starbucks kdekoli na světě.
Stručné Bio: Formální vzdělávání jsem začal matematikou, pak jsem absolvoval méně exaktní obory – pedagogiku, psychologii, filozofii, teologii a personální řízení.
Přes dvacet let se profesně pohybuji v různých prostředích a oblastech. Působil jsem mj. jako výzkumný pracovník v Psychologickém ústavu Akademie věd, pastorační pacovník, poradenský psycholog a kouč, personální ředitel ve výrobní firmě. Učil jsem a učím na různých typech škol – od základních až po vysoké. Některé z nich jsem i spoluzakládal a některé vedl.
V současnosti jsem partnerem v poradenské firmě zaměřené na diagnostiku a rozvoj lidského kapitálu, věnuji se aplikaci psychologie v oblasti HR.
Jsem táta dvou dětí.
Co má Petr rád a co dělá, když nepracuje? Mám rád čerstvý vzduch a snažím se ho dýchat, kdekoli je to možné – na cestách i doma na zahrádce u vesnického domku nebo při hře na golfovém hřišti.
Mám rád také „in-spiraci“, kterou vdechují knihy, divadlo, film, rodina a přátelé.
Jak by podle Petra měla HR kavárna vypadat? Měla by odolávat pokušení vařit instantní kávu a vedle prověřených směsí vysokého standardu kvality nabízet hostům i ochutnávky nápojů neobvyklých a netradičních chutí.
Idea Maker v Brand Bakers
Rubrika, do které budu přispívat nejčastěji: Leadership
Dále mne zajímá: Management 21. století, HR 21. století, HR pell-mell
Moje osobní motto: V průběhu dospívání je měním. Tedy asi změna je život?
Oblíbená kavárna: Cafe Lounge (rumy), Al Cafetero (víno), Můj šálek kávy (káva :-), Cukr káva limonáda (zákusky), Caffe Vescovi (fresh džusy), HR kavárna (inspirace)
Stručné Bio: Od útlého mládí mě přitahoval obchod a podnikání. Prodával jsem různé a nejrůznější věci (plus 3 své firmy). Až jednoho dne (docela pozdě) jsem zjistil, že pro prodej většího množství za vyšší ceny je potřeba mít dlouhodobou strategii a tým správných lidí. Odpověď na obé jsem našel v budování značky – brandingu.
Co má Petr rád a co dělá, když nepracuje? Dobré víno a jídlo s přáteli, cestování do krajů nepoznaných, silniční kolo a klasické lyže a sebe-vzdělávání.
Jak by podle Petra měla HR kavárna vypadat? Kamarádka mi vyprávěla příběh z letní dovolené v Toskánsku. V jednom městečku tam praktikují v kavárnách "zavěšené kafe". No prostě když někdo příjde náhodou bez peněz a zeptá se, zda-li mají zavěšené kafe, naservírují mu jej zdarma. A je zase dobrým zvykem někdy kafe zavěsit pro ostatní.. No řekněte, nechodili byste do takovéto kavárny rádi? HR kavárně přeji stejně dobré zavěšené články jako italské kafe.
Hledač smyslu a hodnoty. Inovátor. Knihomol občas plachtící na kitesurfu. Partner Direct People.
Rubrika, do které chci přispívat: Z těch, které tu jsou, mám zřejmě blízko ke Společnost a trendy, Management a leadership.
Moje osobní motto: Věřit svým instinktům a následovat své srdce není vždy nejjednodušší cesta, ale jiné cesty vedou v kruzích a odkládají nevyhnutelné.
Oblíbená kavárna: Twenty7 v Holešovicích. Jsou tak skvělí, že tam i obědvám.
Stručné bio: Začínal jsem jako plavčík a prodavač zmrzliny na Hostivařské přehradě (to mi bylo 15 a moc lidí to o mně neví). Prodával jsem reklamu, psal články do IT periodik, dlouhé roky prodával a realizoval složité informační systémy, zakládal firmy pro investory. Pak jsem se rozhodl dělat to, co mě naplňuje – pomáhat jiným lidem a firmám dělat nové věci, a založil jsem proto Direct People . Protože věřím, že inovace nejsou o kouzlu a náhodě, ale o způsobu myšlení a zvládnutém řemeslu. Úvahy nad inovacemi publikuji na svém blogu Pákový efekt .
Co má Petr rád a co dělá, když nepracuje: Sport, knihy, spánek a dobré jídlo.
Jak by podle Petra měla HR kavárna vypadat? Jako místo, které inspiruje k naplňující práci s lidmi a s lidmi propojuje.
Zakládající barista HR kavárny, konceptuální performer a konzultant v oblasti Human Relations a inovace spolupráce.
Bio: V době středoškolského studia měl dvě zaměstnání, protože mu dávala více smyslu než škola (dnes toho trošičku lituje). Vždy pracoval s lidmi a svět práce jako takový jej začal přitahovat již v polovině 90. let. Je podnikatelem i kolegou, zaměstnancem i freelancerem. Nemá rád škatulky, a proto se do žádné moc nehrne. Baví jej pracovat s lidmi a tvořit s nimi cokoliv, co jemu i ostatním bude dávat smysl a bude to užitečné. Může to být vytváření HR kavárny, propagace flexibility a diverzity nebo ladění firemních kultur a audit pracovních vztahů. Hlavním smyslem jeho „kariéry” je vždy tvořit něco smysluplného, na co si troufne. V současnosti je baristou a spolupracuje se společností LMC na designu a rozvoji HR kavárny.
Snaží se přispět ke zlepšení trhu práce, a to nejlépe příklady, inspirací odjinud a vlastní prací. Věří, že na trhu práce je potřeba více slušnosti, méně hierarchie a že každý člověk by měl dostat šanci být i v práci člověkem. Baví jej moderní marketing 21. století, ten, který podle knížek nevytvoříte, ten, který vychází ze srdce a nadšení těch, kteří jej tvoří.
Je hrdým idealistou, člověkem hledajícím kontexty a těšícím se na budoucnost s pocitem stejným jako před prvním rande. A stejně jako prasátko z medvídka Pú má jako oblíbený den v týdnu „dnešek”.
Zakladatel OS Prostor, CSR odborník
Moje osobní motto: Mírnit pády a pomáhat letu vzhůru
Oblíbená kavárna: Kozí plácek Kutná Hora
Bio: Po VŠ jsem pět let pracoval v dětském výchovném ústavu, abych následně založil www.os-prostor.cz, který se během deseti let stal jedním z největších poskytovatelů sociálních služeb ve středních Čechách. Díky rozvoji služeb jsme se stali experty na dotační a grantová schémata v ČR i EU a tento servis jsme začali poskytovat nejdříve neziskovkám, pak městům, obcím a nakonec TPCA a dalším firmám, kterým pomáháme podporovat místa, kde se cítí doma, a věci, které jim dávají smysl. Tento krok pro nás znamenal vstup do něčeho, čemu se dnes říká CSR.
Co má Petr rád a co dělá, když nepracuje?
Kafe, sex, dobré jídlo a pití
Jak by podle Petra měla HR kavárna vypadat?
Tak jako proces přípravy kávy. Zrnko ze sebe vydá to nejlepší při procesu pražení a mletí, a tak i zde by mohlo docházet k odhalování nových přístupů k personální práci či managamentu vůbec. Chce to odvahu k otevřenosti a sílu k překonání studu za nahotu vlastních myšlenek a motivů. Ale jedině toto sebeodhalení vede k rozpoznávání vlastní cesty a odbourávání mýtů a klišé z manažerské literatury.
Lektor společnosti Team.cz, běžec, fotograf
Rubrika, do které budu přispívat nejčastěji: Management 21. století, Leadership, Inspirace ze zahraničí – pohledy z jiných úhlů. Dále mne zajímá oblast Technologie ve službách (vzdělávání se) lidí – možná do této rubriky budu také přispívat.
Moje osobní motto: Canon a Nike – You Can – Just Do It.
Oblíbená kavárna: Nemám žádnou.
Bio:
Vystudoval ČVUT v Praze a Institut výtvarné fotografie. Pracoval a hrál v divadle, má zkušenosti s vedením marketingového oddělení telekomunikační společnosti, s prací v reklamní agentuře. Tři roky zastával pozici výkonného ředitele akciové společnosti. Lektorské činnosti se věnuje od roku 1993. Je autorem několika kombinovaných elektronických vzdělávacích programů označovaných jako blended learning, což znamená kombinaci standardní výuky s e-learningem. Nyní působí ve společnosti Team.cz.
Co má Petr rád a co dělá, když nepracuje?
Je fotograf, běžec, snílek, cestovatel, pokušitel, experimentátor.
Jak by podle Petra měla HR kavárna vypadat?
Spíše jako McD u dálnice, kde se lidé zastavují cestou. Sbírají sílu, inspirace a nechají se překvapovat.
Auditorka, konzultantka, networkerka a dáma činná nejen v Kongresu žen.
Rubrika, do které budu přispívat nejčastěji: HR 21. století
Moje osobní motto: Jediné, co můžu dělat, je následovat svůj instinkt. Nikdy se nezavděčím všem.
Oblíbená kavárna: Každá s dobrou kávou, květinou na stole, výhledem na ulici a místy u okna, dřevěným a šedým designem a hlavně s wi-fi ,abych si mohla vychutnat novinky z HR kavárny.
Stručné Bio: Věnuji se tématu rovných příležitostí a diverzity a jsem vášnivou auditorkou a konzultantkou, která umí pod vlastní značkou C2C Solutions Group posunout společnosti kupředu. Založila jsem networkingovou skupinu cats2cats. Spolupracovala jsem na zakázkách a projektech společností APERIO, Otevřená společnost, KPMG, CEE Trust, Poradna pro občanství, občanská a lidská práva a další. Nyní mám angažmá v realizačním týmu Kongresu žen 2015.
Co má Petra ráda a co dělá, když nepracuje? Vášnivě ráda plavu, ať ve vaně nebo v bazénu. Miluji ranní příjezdy či přílety do nových měst a první kávu na neznámém místě. Ráda se rozhlížím z kopce dolů nebo nahlížím do otevřených oken (prostě si nemohu pomoct!).
Milovnice a podporovatelka malých místních podniků a komunitního života. Pravá ruka baristy HR kavárny.
Moje osobní motto: Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod! Odvaha není spadnout a zůstat ležet, ale vstát a jít dál.
Má oblíbená kavárna: Farm Letná a mnoho dalších míst, kde je příjemná atmosféra, kvalitní nabídka a vstřícná obsluha.
Stručné bio: Mám bohaté zkušenosti z oblasti prodeje, obchodu, PR i marketingu. Měla jsem vlastní cukrárnu a později vedla i restauraci. Deset let se navíc intenzivně věnuji společenské odpovědnosti firem, z toho jsem poslední čtyři roky zastávala pozici manažerky společenské odpovědnosti ve společnosti T-Mobile. Do ní jsem přinesla nejen svěží vítr, ale i nový, strategičtější přístup, který dal vzniknout projektu Rozjezdy roku primárně zaměřenému na podporu začínajících podnikatelů. V rámci příprav a realizace jednotlivých ročníků této soutěže jsem si ale ještě více uvědomila, jak důležitá je podpora malých místních podniků, a to nejen těch začínajících. Proto jsem se postavila na vlastní nohy a přišla s projektem LokálněIN a FoodIN .
Co mám ráda a co dělám, když nepracuji? U mě je to těžké říct, jelikož svou novou práci mám ráda a je s mým životem hodně provázána. Ale vždy si s chutí užívám života se svou rodinou a přáteli, miluji cestování a potkávání nových lidí, chodím na procházky, cvičím jógu, navštěvuji saunu a podnikám mnoho dalších věcí, které mě dělají šťastnou.
Jak by podle mě měla HR kavárna vypadat? Kavárna by měla být místem, kam budou lidé rádi chodit a vracet se. Zároveň by bylo fajn, kdyby je dokázala povzbudit k aktivitě. Musí se zde proto cítit příjemně, nacházet zde zajímavé lidi, informace a inspiraci.
Konzultant, systemický kouč ve výcviku
Rubrika, do které chci přispívat: Vzdělávání a seberozvoj
Dále mne zajímá oblast a možná budu přispívat do rubriky: ...
Moje osobní motto: “Myslím, tedy jsem”
Oblíbená kavárna: Slávie
Stručné bio: Učitel ZŠ, učitel SŠ, učitel VŠ, IT manažer, Ředitel společnosti a předseda představenstva, business consultant, systemický kouč ve výcviku.
Co má Radim rád a co dělá když nepracuje: Má rád čisté chutě, whisku ani slivovici neředí, steaky má nejraději krvavé, roštěnky šťavnaté, umění moderní, přístupy netradiční, žánry okrajové, čte, poslouchá hudbu, chodí do divadla, chodí na procházky (se psy), tančí (Argentinské tango), fotí (portrét, akt, krajinu), jezdí na motorce, čas od času na jachtě, kamarádí se, má rád “podstatu věcí” a “radost až na kost”.
Jak by podle Radima měla HR kavárna vypadat? ...Tak jak vypadá.
Orbiťák, matematik, fyzik, informatik, učitel, systemik, ředitel, básník, milovník okrajových žánrů a všeho ,,divného” a nového, kamarád, manžel, otec, syn, motocyklista, změnař a jezevčíkovod.
Průběžně si doplňuji vzdělání a praxi a v každém konkrétním případě volím specifický mix užitečných nástrojů ze škály níže uvedených: HOLISTICKÝ PŘÍSTUP, BPR, TOC, RPZ, PRINCE 2, ITIL, COBIT, AGILE, IPMA, SYSTEMICKÉ KOUČOVÁNÍ, TEORIE KOMUNIKACE, OBECNÁ SYSTÉMOVÁ TEORIE, AUTOPOESIS, KYBERNETIKA 2. ŘÁDU, KONSTRUKTIVISTICKÁ FILOZOFIE, RADIKÁLNÍ OBJEKTIVISMUS, CUKR A BIČ, MOTIVACE 3.0, ... ZDRAVÝ ROZUM 99.9 a učím se z tohoto mixu vybrat to, co skutečně funguje v praxi, a jednoduše a smysluplně to aplikovat – vždy v kontextu daného projektu/zákazníka/případu.
Moje osobní motto: „Chodit po provaze je snadné, a kdo to neví, ten spadne."
Oblíbená kavárna: Nepiju kávu, takže spíše hospoda s dobrým pivem nebo roneria s dobrým rumem nebo vinárna s dobrým vínem – vše spíše okrajové žánry.
Stručné bio: Měním se a pochybuji, tedy jsem učitel ZŠ, ajťák, metodik, učitel SŠ, učitel VŠ, učitel DAMU, IT manažer, generální ředitel a předseda představenstva, projektový manažer, business konzultant, systemik, ředitel konsultingu, prostě zkušený a lehce otlučený „držák", něco jako VW Passat...
Co mám rád a co dělám, když nepracuji: Čtu, poslouchám hudbu, koukám na filmy, fotím, chodím do divadla, na koncerty a na výstavy, do přírody, jezdím k moři, na motorce, autem, pod stan, s přáteli... ale taky gaučing, vlašák a ještě teplá dýňová houska.
Generální ředitelka NN pojišťovny.
Renata Mrázová je píšícím hostem HR kavárny pro duben 2015.
V pouhých 27 letech se stala finanční ředitelkou ve farmaceutické společnosti Astra.
Jako finanční ředitelka pro ČR a Slovensko působila i v ING, a to od roku 2000. Podílela se na založení Direct pojišťovny, která vznikla doslova na zelené louce. Po odchodu se věnovala rodině a rodinnému byznysu.
Myslela si, že se do pojišťovnictví už nevrátí. To se jí nesplnilo a nyní vede NN pojišťovnu.
V roce 2014 se stala výherkyní žebříčku TOP 25 žen českého byznysu.
HR konzultantka v IT světě
Rubrika, do které budu přispívat nejčastěji: Vzdělávání a seberozvoj
Dále mne zajímá: HR 21. století, HR pell-mell
Moje osobní motto: Žij tak, abys mohl v každém okamžiku spokojeně zemřít. Ať už to bude za patnáct minut, dva týdny, nebo osmdesát let.
Oblíbená kavárna: CrossCafe Sky, Plzeň
Stručné Bio: V dětství chtěla být potápěčem. Pak ale začala zpívat, hrát divadlo a na klavír. Hodně mluvila s lidmi a zajímalo ji, jak přemýšlí. Po maturitě na církevním gymnáziu, jehož volbu dodnes považuje za jednu z nejlepších ve svém životě, pokračovala studiem psychologie na FF UK, následovaným výcviky v gestalt terapii, psychologickém koučování a systemickém koučování a managementu. Letos k tomu přibyl ještě výcvik v neurolingvistickém programování. Studovat bude již zřejmě navždy.
Pracovala jako výzkumný pracovník v oblasti klinické psychologie, poradenský psycholog v oblasti psychologie práce i sociální pracovnice v poradně pro oběti domácího násilí. Pak opustila většinově ženské kolektivy a vrhla se do světa IT jako HR konzultant.
A stejně jako se vždy s pokorou učila, učí a bude učit z životních příběhů svých klientů a přátel, tak se i tam nestále učí o lidech i sobě samé. A že to někdy bolí. Vše souvisí se vším, život umožňuje neustálá změna a myšlenka má neuvěřitelnou sílu.
Co má Šárka ráda a co dělá, když nepracuje? Ráda při dlouhých procházkách poslouchá křupání podzimního listí, dívá se do daleké krajiny nebo z výšky do korun stromů, zpívá ve sprše, povídá si s lidmi, nekonečné hodiny přemýšlí a diskutuje o smyslu bytí, cvičí jógu a medituje, pije oolong a tancuje, když se nikdo nedívá.
Jak by podle Šárky měla HR kavárna vypadat? Bezbariérová, otevřená, vonící čerstvou inspirací, s menu různých chutí a příchutí, plná zajímavých lidí, diskuzí, sdílení a radosti
Člověk kombinující profese jako koučování, marketing, arteterapie, grafika, pilates, aikido...
Zakladatelka a majitelka společnosti TLC – Top Language Centre, s.r.o.
Rubrika, do které budu přispívat nejčastěji: Pohled do personalistiky nepersonalistou, propojení světa businessu a HR (HR a Management 21. století)
Dále mne zajímá oblast a možná budu přispívat do rubriky: Zkušenosti ze zahraničí, srovnání my tady a oni tam.
Moje osobní motto: Co mě nezabije, to mě posílí. Trpělivost růže přináší.
Oblíbená kavárna: :)
Stručné Bio: Od 16 let jsem v pracovním procesu, takže pilná jako včelka :-) Zakladatelka a majitelka společnosti TLC – Top Language Centre, s.r.o. Obchodnice hovořící pěti jazyky. Žena, která zažila sametovou revoluci v ČR i oranžovou revoluci na Ukrajině. Člověk, který si váží tvrdé práce a zodpovědnosti, který věří své filozofii a chce tak trochu burcovat z letargie. Blogařka na idnes.cz.
Co mám ráda a co dělám, když nepracuji? Mám doma 5 chlapů: manžela, syna, dva psy a kocoura. Když nepracuji, lozím po čtyřech, kopu do balónu nebo stavím lego, stříhám drápky a tahám klíšťata, vařím a peču...Pokud to mí chlapi chvíli vydrží beze mě, rýpu se v zahrádce a pěstuji rajčata – ze všech kontinentů světa :-)
Jak by podle mě měla HR kavárna vypadat? Upřímná, motivující i inspirující.
Vedoucí oddělení analýz, komunikace a vztahů ve společnosti LMC
Podstatnou část energie věnuje zpracování dat a témat klíčových pro rozvoj tuzemského pracovního trhu a jeho hlubší propojování se vzdělávacím systémem.
Stará se také o účinné rozšiřování partnerské spolupráce a veřejně prospěšných aktivit přesahujících rámec každodenního byznysu společnosti.
Předseda představenstva CZ-AJ vzdělávacího systému pro děti od 1 roku do 19 let Duhovka Group, a.s.
Rubrika, do které chci přispívat: Vzdělávání a seberozvoj
Dále mne zajímá oblast a možná budu přispívat do rubriky: Leadership a management
Moje osobní motto: -
Oblíbená kavárna: Cukrkávalimonáda
Stručné bio: Vystudoval jsem ekonomii, ale ta mě vlastně moc nebere. Rád bych jednou dosáhl toho, že budu vědět, že to, co se mi líbí a považuji za správné, také sám žiju. Jsem věčný hledač vnitřní integrity. Našel jsem se v psychologii individuální systemiky, kterou vytvořili manželé Artho a Veeta Wittemann.
Mám skvělou ženu a tři děti, které by mohly energii rozdávat.
Co má Tomáš rád a co dělá když nepracuje: Mám rád sporty, hlavně volejbal a lyžování. Moc rád čtu – sám sobě i svým dětem. Vůbec s dětmi mě baví skoro všechno.
Jak by podle Tomáše měla HR kavárna vypadat? Měla by být prostředím, kde se lidé od sebe učí a vzájemně se inspirují.
Safari Guide v Akorango o.s.
Rubrika, do které budu přispívat nejčastěji: Vzdělávání a seberozvoj
Dále mne zajímá: Management 21. století
Moje osobní motto: Nebuďte probůh dokonalí, ale snažte se být za každou cenu úplní, ať už to znamená cokoliv. (C. G. Jung)
Oblíbená kavárna: Kterákoli kdekoli v Itálii
Bio: Pražačka křtěná Rokytkou s přechodným odskokem do Velké Británie, USA a pár evropských zemí. Ráda poznává nové komunity a zkoumá, jak lidé žijí, proč dělají, co dělají, a jak na to jdou. Zkoumání světa a všeho v něm je její celoživotní vášní – kdyby měla nadání pro přírodní vědy, nejvíc by ji bavila kvantová fyzika, ale protože se tak nestalo, odpovědi na své otázky hledá v humanitních oborech. Celý život se motá kolem vzdělávání a rozvoje. A vzala to od podlahy – od rozvoje dětí předškolního věku až po dospělé. Fascinují ji souvislosti mezi dětstvím a dospělostí i zkoumání toho, nakolik první ovlivňuje druhé a jak se to celé chová v závislosti na každodenních okolnostech.
Co má Vendula ráda a co dělá, když nepracuje?
Cestuje, cvičí jógu, čte a povídá si s inspirativními lidmi, třeba u dobrého long drinku.
Jak by podle Venduly měla HR kavárna vypadat?
Mít všechno „opravdové". Presso by mělo být pressem, šlehačka šlehačkou a medovník by měl být z medu.
HR praktik na cestě za moderním pracovním prostředím a kultivovanými mezilidskými vztahy
Rubrika, do níž budu přispívat nejčastěji: HR 21. století
Dále mne zajímá oblast a možná budu přispívat do rubriky: zajímají mě všechny rubriky HR kavárny. Přispívat budu podle inspirace, s největší pravděpodobností do HR pell-mell, Leadership a Inspirace ze zahraničí
Moje osobní motto: Než začneš, zeptej se "Proč?"
Oblíbená kavárna: Cafe Colore, Cafe LoungeStručné
Bio: Vystudovala jsem VŠCHT, fakultu potravinářské chemie, po škole jsem hledala cizorodé látky v potravinách (zakázaná barviva, těžké kovy, aflatoxiny apod.). Pak jsem zcela změnila obor a 13 let jsem radila mezinárodním společnostem, jak efektivně posílat zaměstnance pracovat do zahraničí. Shoda okolností mě přivedla do čela týmu HR poradců. Tak mě to nadchlo, že jsem se rozhodla v HR oboru zůstat a další roky jsem působila na pozici HR ředitelky velkých společností. V HR jsem dodnes, ale už zase stojím na křižovatce a těším se, co mi přinese život tentokrát.
Co má Vendy ráda a co dělá, když nepracuje: Mám ráda svoji rodinu a květiny všeho druhu, bez obojího nemůžu být dlouho. Když nepracuju, dělám především to, co jde dělat společně s rodinou – povídání u dobrého jídla a pití, procházky se psem, cestování, výlety na kolech nebo na lyžích. Někdy ale potřebuji být sama, ideálně s knížkou nebo se hrabu na zahradě v hlíně.Jak by podle Vendy měla HR kavárna vypadat? Měla by být otevřená, přátelská, osvěžující, zábavná, trochu provokující, aby se do ní lidé rádi, pravidelně a aktivně vraceli.
Personální ředitelka ve společnosti Aon Central and Eastern Europe
Rubrika, do které budu přispívat nejčastěji: HR pell-mell
Dále mne zajímá oblast a možná budu přispívat do rubriky: HR 21. stoleti, Management 21. století
Moje osobní motto: Kdo nechce, hledá důvod, kdo chce, hledá způsob...
Oblíbená kavárna: Café Fara, Café Savoy
Bio: Pět let jsem dělala marketing, pak jsem zjistila, že od generálního po recepční mají všichni pocit, že marketingu rozumí víc než já :), tak jsem se vrhla na HR... Od té doby (už devět let) se stále učím, jak pracovat s lidmi, jak je správně vybrat, motivovat, rozvíjet... Naštěstí se mi pořád daří přicházet na nové věci, takže v oboru určitě zůstanu.
Co má Veronika ráda a co dělá, když nepracuje?
Užívám si čas se svojí malou princeznou.
Jak by podle Veroniky měla HR kavárna vypadat?
Jako místo plné inspirace, kde si rádi pokecáme o všem, co se nám povedlo, na co jsme hrdí a z čeho jsme se poučili... A nebo jen o tom, co se nám honí hlavou...
Architekt řešení ve společnosti Development Atelier
Rubrika, do které budu přispívat nejčastěji: Leadership
Dále mne zajímá oblast a možná budu přispívat do rubriky: Vzdělávání a seberozvoj
Moje osobní motto: Love it, change it or leave it ...
Oblíbená kavárna: Slavie s výhledem na Pijáka absinthu - u stolečku se zásuvkou
Bio: 1978/1/1/193/92/psycholog/Development Atelier
narození/manželky/děti/vystudováno/současný pracovní projekt
Co má Zbyněk rád a co dělá, když nepracuje?
Miluje svou dceru Kláru Rebeku, rád jí kupuje hračky, ale hlavně pastelky a hudební nástroje.
Rád se probouzí a kouká se svou ženou jen tak z okna.
Hraje na basu v kapele Die Kabbelka, neboť hudba je jeho život.
Rád si kupuje knihy a miluje jejich vůni.
Má rád hraniční a kontroverzní formy - hudby, vztahu, práce...
Miluje sushi, Aperol, italskou kuchyni, umí si vychutnat okamžiky nad jídlem ...
Stejně přistupuje k práci – potřebuje milovat a dávat, baví ho všeliljaké chutě toho, co dělá...
Jak by podle Zbyňka měla HR kavárna vypadat?
Už teď jsem spokojený – setkání zajímavých lidí na jednom místě...
Mám rád symbol kavárny - evokuje sdílení, myšlenkové svádění, vůni nového...
Přál bych si, abychom aktivně vyměňovali novinky a podněty ze své práce, ne s komerčním záměrem, ale s potřebou aktivně sdílet a obohacovat se...
Párkrát za rok bych společně zašel na koncert a víno/popovídání..., líbil by se mi kotel, kde se propírají myšlenky otevřeně, naplno, na hraně, s respektem...
Partnerka v Tellia
Rubrika: Management a Leadership
Dále mne zajímá oblast a možná budu přispívat do rubriky: umenie plniť si sny tu a teraz, práca s koňmi
Moje osobní motto: Objavte to, čo vám funguje a robte toho viac.
Oblíbená kavárna: milujem maličké kaviarne plné kníh, dobrej hudby, a s krásnym výhľadom (na úzke uličky v meste, more, ...) alebo dať si kávu niekde v prírode, blízko koní, na tráve
Stručné bio: Veľa času som žila vo Veľkej Británii, kde som vyštudovala psychológiu, spravila si certifikáciu v koučingu, stres manažmente,..... a pracovala s manažmentom korporátnych firiem, ale aj v zdravotníctve a rôznych neziskových organizáciách. Teraz som riaditeľkou neziskovej organizácie, na Slovensku, kde budujem kultúru dôvery, zamerania sa na riešenie, a osobného leadershipu a napĺňa ma, keď vidím, že sa to darí. Tiež som partnerom v Tellia, kde pracujeme s kľúčovými zamestnancami a manažmentom na odstraňovaní stresu z angličtiny, aby mohli byť sami sebou a zamerať sa tak na pridanú hodnotu. S Klárou Giertlovou spolupracujem na vedení ICF akreditovaného kurzu bref koučingu, čo ma veľmi baví. Mojím hlavným životným cieľom, poslaním, v mojej firme, ale aj v osobnom živote je hovoriť s ľuďmi o ich snoch tak, aby ich dokázali žiť hneď tu a teraz. A neskutočne ma teší, keď sa to darí a ja môžem byť pri tom, mojím snom je tiež podporiť ľudí, aby bol osobný leadership pre nich radosť zo života, prinášal im výsledky nielen vo firmách, ale aj v osobnom živote. Snažím sa to robiť aj cez spoluprácu s koňmi a horsemanshipu. Baví ma táto kombinácia.
Co má Zdenka ráda a co dělá když nepracuje: Milujem kone, s ktorými som každý deň. Horsemanship a prirodzená komunikácia s nimi, namiesto použitia sily. Milujem psov. S tým svojím som veľmi veľa času a teší ma žiť si svoj sen a brať si ju so sebou aj do práce. Cestovanie je pre mňa veľká vec. Tiež umenie a pohyb. Teraz som sa s chuťou pustila do taliančiny.
Jak by podle Zdenky měla HR kavárna vypadat: Tak, ako je v tom momente pre ľudí najužitočnejšia a najzmysluplňejšia. To môže mať milión podôb a to je na tom to lákavé.